Телефон для связи
8(4967) 31 84 82 8(925) 322 96 38


УЗНАЙТЕ, КАК БИОДОБАВКА ИЗ МОРСКИХ ВОДОРОСЛЕЙ МОЖЕТ ОБЛЕГЧИТЬ СТРАДАНИЯ ОТ ВОСПАЛИТЕЛЬНЫХ ЗАБОЛЕВАНИЙ КИШЕЧНИКА

Эта история была рассказана основательницей и директором Seafarmacy Ltd(Англия), Арифой Гребенниковой и помещена в виде интервью в журнале «Решения для здоровья от природы» (Journal of Natural Health Solutions, 2014, т.16, ном.3, стр.1,3) и на сайте компании в блоге. 

Язвенный колит мне диагностировали в мае 2007 года.

Я думаю, что каждый больной язвенным колитом до сих пор помнит тот день, когда он или она услышали о своем диагнозе от врача: "У вас неспецифический язвенный колит (или болезнь Крона). Это воспалительное заболевание кишечника. Мы не знаем причин заболевания и способов его лечения. Ваши шансы на развитие рака толстой кишки очень высоки. В будущем Вам может потребоваться хирургическое вмешательство... ". И самым угрожающим в его речи было заключение:" ...изменения в диете не будет иметь никакого значения... ". Мне было тогда 33 года. Это было как гром среди ясного неба, это не подлежало обсуждению, я просто должна была принять эту данность и следовать советам врачей.

Мое состояние было ужасно: я ходила в туалет каждые 40-60 минут и не могла полноценно отдохнуть даже ночью. Я не могла есть здоровую пищу, так как запах пищи провоцировал позыв в туалет. Я чувствовала себя инвалидом, моя активная жизнь была полностью разрушена в результате этой болезни в возрасте 33 лет.

За 4,5 года я перепробовала разные виды лекарств, в том числе месалазин (асакол), азатиоприн и два курса лечения преднизолоном. Все лекарства не дали результата и ремиссия и нормальная жизнь казались недостижимой целью. В октябре 2011 года мой муж привез мне из России желе из морских водорослей. Продукт прошел клиническое исследование в Центральной клинической больнице Российской академии наук в Москве и получил свидетельство о государственной регистрации в качестве пищевого продукта для диетического (оздоровительного) питания для страдающих желудочно-кишечными расстройствами.

Доедая вторую банку желе я почувствовала себя невероятно здоровой, так как я никогда не чувствовала себя за последние 4,5 года! Окончательная ремиссия наступила с третьей банкой желе. Впервые за много лет у меня был полноценный рождественский ужин даже с бокалом вина!

Я ем по одной банке желе из водорослей в месяц. Шаг за шагом я начала обогащать свой ежедневный рацион путем добавления фруктов и овощей. Спустя полгода я начала постепенно уменьшать ежедневный прием таблеток (с 6 до 2 таблеток асакола в день) и на 1 апреля 2013 я перестала принимать лекарства от неспецифического язвенного колита. Я чувствую себя счастливой и рада, что я могу иметь здоровую диету со всеми питательными веществами, которые мне требуются.
Мой вывод о неспецифическом язвенном колите и возможном способе его лечения. Оглядываясь назад, я понимаю, что мне не повезло заболеть. Я была достаточно храброй, чтобы признать, что это была моя неудача, и взять на себя полноту ответственности за это. Это был первый важный шаг на пути моего выздоровления, который я сделала вместо того, чтобы тратить время на ожидание волшебной таблетки.
В конце концов, я поняла, что причиной гибели органа или организма является истощение клеточной ткани в результате лишения ее питательных веществ и сил к жизни.

Вот наши общие оплошности:



Отсутствие жизненно важных питательных веществ и хороших пищевых волокон, являющиеся причиной низкой пищевой ценности продуктов в течение длительного времени, ведет к тому, что клетки нашего тела испытывают голод, загрязнение тела токсичными тяжелыми металлами и возможно даже радиоактивными элементами из пищи и загрязненной воды и воздуха разрушает пищеварительные функции и основные обменные процессы, ритм жизни, эмоции и стрессы, отсутствие полноценного отдыха легко подавляет иммунную систему. Ведущие генетики утверждают, что поведение генов, в конечном счете, определяется тем, как мы едим, думаем, эмоциями и как мы живем. Итак, я пересмотрела свой образ жизни, изменила свою диету и начала заботиться о своих эмоциях.

Желе из водорослей поддержало мой процесс выздоровления, дав мне все необходимые питательные вещества в одной ложке. Преимущества водоросли удивительны! Они дали мне много энергии, поддержали функцию моей щитовидной железы, усилили иммунную систему и, наконец, полностью прекратили воспаление в толстом кишечнике!

  1. Discover How A Seaweed Supplement Could Ease The Misery Of Inflammatory Bowel Disease
    Imagine being in almost constant abdominal pain, having to rush to the toilet every 40 minutes during the day and never getting a proper night’s rest. Imagine the crushing feeling of fatigue, the sense of being disabled, with no hope that life will ever return to normal.

    That was the situation Arifa Grebennikova faced for four and a half years, after being diagnosed with ulcerative colitis (a form of inflammatory bowel disease) in 2007. She was told that her condition was incurable, that lifelong medication would be essential, changing her diet would make no difference and that she could expect to face surgery and a high risk of colon cancer.

    Arifa was prescribed one kind of drug after another, including steroids and powerful immunesuppressants, but none provided any relief from her debilitating symptoms.

    Then, returning from a trip to Russia, her husband brought back a few jars of Kelp Jelly, a certified nutritional health product for gastro-intestinal disorders that had undergone clinical trials at the Russian Academy of Science in Moscow. After taking the jelly for two months, Arifa was a different person. In her own words, she ‘felt so incredibly healthy’ that she was even able to eat a full Christmas dinner with a glass of wine – when before, just the smell of cooking had her dashing to the loo! Today, Arifa feels ‘brilliant’, has come off all medication and is able to eat a healthy, nutritious diet.

    The miraculous turnaround in her health spurred Arifa to make the trip to Moscow to meet the inventor of Kelp Jelly, Professor Vyacheslav Sova. Over the next year, they worked together to develop a new version of Kelp Jelly for the UK market, with a flavour more suited to the British palate. Then, in March 2012, Arifa set up the company Seafarmacy Ltd, to promote and distribute the new Kelp Jelly in the UK.

    Kelp Jelly is made from a brown seaweed, Ascophyllum nodosum, which is common around the coasts of the North Atlantic. The product provides a rich source of soluble fibre that fills up the colon and helps to normalise peristaltic contractions. This prevents the violent and irregular spasms that cause crippling lower abdominal pain for so many patients with irritable bowel syndrome or inflammatory bowel disease. Because it forms a thick gel that holds water in the colon, Kelp Jelly also regulates bowel movements and prevents and relieves both constipation and diarrhoea.

    Kelp Jelly supports the immune system, gut bacteria and thyroid gland



    Better still, Kelp Jelly could actually help to prevent the inappropriate reaction of the immune system that causes irritable bowel disease. Brown seaweeds contain a unique polysaccharide compound called fucoidan, which has been shown in animal studies to suppress the inflammatory response involved in autoimmune diseases. Kelp Jelly could also support a healthy population of ‘friendly’ bacteria in your gut. An initial pilot project at the University of York has identified 14 kinds of potentially beneficial bacteria in Kelp Jelly. Some of these are similar to probiotic bacteria that have been used successfully in the treatment of inflammatory bowel disease. Kelp Jelly also contains soluble kinds of fibre, including alginates, which have prebiotic effects – that is to say, they feed and sustain a healthy population of beneficial gut bacteria.

    The health benefits of Kelp Jelly are not just restricted to the digestive system. Thanks to its high content Dear Reader,

    Imagine if it was virtually impossible to get your breath and it felt like you had air trapped inside your lungs, which was also preventing you from exhaling properly. And if that wasn’t bad enough, your chest felt so tight that it was like a giant had a vice-like grip around it and was gradually increasing the pressure… making you feel like you were suffocating. If you suffer from asthma and have ever experienced a severe attack, you’ll be only too familiar with this scenario. If not, it’s not hard to imagine how terrifying this must be.

    Asthma can develop at any age, and an attack can be triggered by a number of causes, including: environmental factors, such as an increased sensitivity to toxins from cigarette smoke and exhaust fumes; a hereditary susceptibility; allergies to pollen, pets, dust and certain foods; and medication – including both prescription and over-the-counter drugs.

    Fortunately, there are natural remedies that can be used alongside conventional treatments to help prevent the onset and severity of an attack. In some cases a combination of these approaches has been so successful that sufferers have been able to reduce their dependency on their inhalers. However, it’s vital that you only do this under medical supervision, and that you’re monitored regularly by your doctor in case the asthma returns.

    Make sure a food allergy or intolerance isn’t worsening your asthma. Typical culprits include foods like cow’s milk, nuts, chocolate, shellfish, strawberries and tomatoes. A full-blown asthma attack can then result when molecules of these problem foods enter your bloodstream and irritate the inside of your bronchial tubes. A qualified nutritionist can help you identify and eliminate problematic foods from your diet.

    Eat plenty of foods rich in omega-3 fatty acids, such as oily fish. They stimulate anti-inflammatory chemicals such as prostaglandin E1, which helps reverse the tightness in your tubes (Ter Ark 1997, 69(3): 31-33). Foods that contain beta carotene (another beneficial anti-inflammatory) such as carrots, spinach and broccoli, are also thought to help reduce the risk of an attack (JAMA 1996,275(9):699-700). Include more onions in your diet – several studies have found that raw or cooked onions can successfully help manage asthma (Biochem Pharmacol 1988, 37(23): 4479-4486).

    One nutrient that is proving successful is N-Acetyl Cysteine (NAC), which helps break up the mucus inside your bronchial tubes and helps expectoration. NAC has also been used in severe cases of asthma with good results. The dose is 600mg once or twice a day. It needs to be taken together with vitamin C (500mg), which also breaks up mucus (Eur J Clin Nutr 1996, 50(9): 573-579). The mineral magnesium taken in doses of 100mg a day (in a form called elemental magnesium), has also been found to help asthmatics by reversing the tightening of the bronchial tubes (Clin Sci 1998, 95(2): 137-142).